Trafikalt grunnkurs Bærum

Trafikalt grunnkurs

Vi på Bærum trafikkskole holder trafikalt grunnkurs hver måned. Det holdes trafikalt grunnkurs på begge våre avdelinger på Hosle og Gjettum. Hensikten med trafikalt grunnkurs er å gi en innføring i hva det vil si å ferdes i trafikken. Du må ha fullført trafikalt grunnkurs før du har lov til å starte privat øvelsekjøring hjemme eller på en trafikkskole. Er du på jakt etter trafikalt grunnkurs Bærum, da bør du lese mer her!

Er du over 25 år er du fritatt fra å delta på trafikalt grunnkurs, og kan starte med kjøretimer. Men førstehjelp og mørkekjøringsdemonstrasjon må gjennomføres før man avlegger praktiskprøve hos Statens Vegvesen (førerprøve/oppkjøring)

De ulike temaene som tas opp på kurset er bestemt av læreplanen til Statens vegvesen.

Dette er temaene på trafikalt grunnkurs

  • Dag1 – Øvelsekjøring, kjøreerfaring og trafikkopplæring
  • Dag2 – Grunnleggende forståelse for trafikken
  • Dag3 – Mennesket i trafikken
  • Dag4 – Førstehjelp og tiltak ved en trafikkulykke
  • Dag5 – Mørkekjøringsdemonstrasjon (oktober-mars)

Trafikalt grunnkurs skal bygge videre på det elevene allerede vet, det jobbes mye med oppgaver og i gruppearbeid. Det er ikke et kurs der læreren skal stå å forelese foran eleven. Det skal fokuseres på elevaktivitet.

Trafikalt grunnkurs er et obligatorisk kurs, det vil si at man må være tilstedet under hele kurset. Blir man syk eller av annen grunn ikke har mulighet til å følge undervisningen må man ta igjen den dagen man ikke var tilsted. Da er det fint å ta trafikalt grunnkurs hos oss på Bærum trafikkskole siden vi har ofte kurs på begge våre avdelinger. Det er aldri lenge å vente til neste kurs starter opp på en av våre avdelinger.

For oversikt over kommende kurs, trykk her

Det er ikke noen prøve eller mulighet til å ikke bestå dette kurset. Det er bare å være tilstedet på kurset. Lærerne på Bærum trafikkskole ønsker at alle elevene skal trives på kurs, og legger opp til at det skal være hyggelig for alle. I pausene har vi ofte playstation konkurranser for dem som ønsker det. Da spiller vi bilspill. Hvem vinner neste turnering? ?

Vi selger teoribøker på trafikalt grunnkurs. Vi har valgt å selge boka Førerkortet av Bjarne Eikeland. Boka Førerkortet inneholder tegninger og ikke fotografier av trafikale situasjoner. Det gir bedre læring og mer forståelse av å se på tegninger enn fotografier slik mange andre bøker benytter. Boka førerkortet har mindre tekst og mer tegninger av situasjoner. En veldig god teoribok, anbefales!

Er du forhindret fra å møte på et trafikalt grunnkurs som du er påmeldt til, er det 48 timers avbestillingsfrist fra kursstart. Hvis du ikke avbestiller innen denne fristen må du betale kursavgiften på kr 1900,-. Send mail eller sms/ ring om du ikke kan møte på kurs som du er påmeldt til.