Førerkort personbil klasse B – Manuell og automatgir

Frihetsfølelsen ved å kunne kjøre bil selv er uten sammenligning, men å komme dit kan virke komplisert. Vi gjør prosessen enklere for deg! Vi har:

 • Oversiktlig informasjon om trinn, obligatorisk opplæring, øvelser, spesifikke kurs og oppkjøring.
 • Tilrettelagt undervisning med fokus på elevens behov og ønsker.
 • De beste lærerne og en variert og moderne bilpark.
 • Gode økonomiske løsninger, som pakketilbud og samarbeid om øvelseskjøring hjemme.

Førerkortet gir deg rett til å føre personbil med en tillatt totalvekt på høyst 3500 kg godkjent for transport av inntil 8 passasjerer, i tillegg til fører. Minstealderen for førerkort klasse B er 18 år.

Vi har nye moderne biler, og du kan velge mellom VW Golf, Bmw i4, Audi q4, Kia ev6

Trinnbasert opplæring

Trykk på de forskjellige fanene under for å lese mer om de forskjellige trinnene for å få førerkort for personbil i klasse B.

Manuell eller automat?

Hos Bærum Trafikkskole kan du ta førerkort personbil klasse B – Manuell og automatgir. Om du foretrekker å ta førerkort med automat eller manuelt gir er opp til deg. Er du usikker på hva du bør velge, kan du kontakte oss så hjelper vi deg.

Automatgir

Nye biler som selges i dag kommer ofte uten manuell girkasse, og stadig flere velger å ta førerkortet på automatgir («automat-lappen»). Fordelen med å kjøre bil med automatisk gir, er du slipper gir og clutch, og kan fokusere mer på trafikkbildet.

Våre biler med automatgir

 • Bmw i4 elektrisk
 • Audi q4 elektrisk
 • Tesla mod 3/ mod y
 • Kia ev6
 • Kia Niro
 • VW golf
 • Toyota yaris

Manuellgir

Fordelen med å kjøre bil med manuelt gir, er at du ikke har begrenset førerrett, og kan kjøre både bil i klasse B med automatisk og manuelt gir. Dersom du planlegger å gå inn i Forsvaret/ politiet kan det være nyttig å ha kjørerett på manuelt gir. Snakk med oss om innbytte fra automatgir førerkort til manuelt gir førerkort.

Våre biler med manuellgir

 • Bmw X1
 • VW Golf
 • VW T-roc
 • Mercedes A-klasse

Førerprøve med Bærum Trafikkskole

Før førerprøven kan gjennomføres må det leveres inn søknad om førerkort. Dette kan du gjøre elektronisk på www.vegvesen.no, eller når du tar teoriprøven. Teoriprøve kan gjennomføres inntil seks måneder før du fyller 18 år, mens praktisk prøve må gjennomføres etter fylte 18 år. Husk å ta med godkjent ID-bevis og penger til gebyrene hos Staten Vegvesen. Se pris for gebyrer her

Les mer om oppkjøring og teoriprøven i trinnplanen vår her

Privat øvelseskjøring

Du må ha fullført trafikalt grunnkurs og være fylt 16 år for å kunne øvelseskjøre med personbil. Ledsager må være fylt 25 år og hatt førerkort i samme klasse som du øvelseskjører i, sammenhengende de siste 5 årene. Bilen må tilhøre personbil klasse B (totalvekt maks 3 500 kg), være merket bak med en godt synlig rød L på hvit bakgrunn, og ha ekstra speil.

Du kan øvelseskjøre i personbil med både med manuellgir og automatgir. Når du er kommet langt nok i opplæringen og du føler deg trygg bak rattet, kan du øvelseskjøre med passasjerer og/eller tilhenger.

Du kan kontakte oss for spørsmål, råd og veiledning for privat øvelseskjøring. Vi samarbeider gjerne med foreldre/ledsagere med undervisningen, og kan lage konkrete oppgaver som du kan trene på hjemme og få mest mulig ut av dine kjøretimer.

OBS

Velg øvningsområdet med omhu. Det kan være svært farlig å øvelseskjøre. Spør gjerne trafikklæreren din om tips og råd.

Info

Avbestillings frist for vanlige kjøretimer er senest innen kl 12:00 virkedagen før, for sikkerhetskurs senest kl 12:00, 3 virkedager før.

Pris for førerkort personbil klasse B

Prisliste

 • Kjøretime
  750,-
  45 min
 • Sikkerhetskurs vei
  8200,-
  langkjøring 13 timer
 • Sikkerhetskurs bane
  4500,-
  glattkjøring 4 timer
 • Leie av bil førerprøve
  2500-
  75 min
 • trinnvurderingstime
  750,-
  45 min
 • Gebyr NAF
  1300,-
 • Leie av bil til førerprøve etter kl 16.00
  3200,-
 • Leie av bil til førerprøve (lørdag-søndag)
  4000,-
 • Vurderingsprøve helse
  3200,-
  80 min
 • Kjøretime 60 min
  1000,-

Vedrørende priser for Personbil klasse-B: NAF gebyret og kjøretime til banen 45 min kommer i tillegg til Sikkerhetskurs på bane (glattkjøring)

Les mer om personbil klasse B

Søskenrabatt

Dersom du har søsken som har vært elev hos oss gir vi søskenrabatt på neste sjåføren i huset.

Ettermiddagspriser

Hos Bærum trafikkskole har du muligheten til å sette opp kjøretimer på ettermiddagen. Det er allikevel anbefalt å ha kjøretimer når det er dagslys ute, når du er mest opplagt og når det ikke er rushtrafikk. Det er kjedelig å bli sittende i kø under kjøretimen din. Snakk med oss for hvordan vi kan tilrettelegge kjøretimer for deg. Timeprisen for en kjøretime etter kl 16.00 koster 100kr mer for 45 min

Hva vil et førerkort koste?

Prisen på et førerkort kan variere mye fra person til person. Snittprisen på et førerkort i Norge kan variere fra rundt 18.000kr til 45.000kr. Det er flere faktorer som avgjør sluttsummen på førerkortet, som hvilken klasse manuelt gir eller automatgir, hvor mange kjøretimer du trenger, hvor fort du tilegner deg ny kunnskap/ ferdigheter og hvor øvelseskjøring hjemme du gjør. Vi har laget tre ulike pakker som passer de fleste elever, her vil du få alt du trenger i klasse B og en god rabatt. Du kan lese mer om våre gode pakketilbud på vår hjemmeside

Vi tilrettelegger undervisningen din hverdag

Den obligatoriske opplæringen består av 2 veiledningstimer, Sikkerhetskurs på bane (glattkjøring) og Sikkerhetskurs på veg (langkjøring). Dette utgjør til sammen 19 timer.

Vi tilrettelegger undervisningen til elevens behov og ønsker, slik at du kan kombinere kjøretimer sammen med skole/jobb. Vi har faste møtesteder rundt omkring i hele Bærum. Du trenger derfor ikke komme til vårt kontor for å starte kjøretimen. F.eks. møtes vi på skolen/jobb og avslutter et sted i Bærum etter avtale.

Det er lurt å kombinere kjøretimer med privat kjøretrening. Hvis du ønsker kan du få oppgaver som du kan trene på hjemme. Da er du best mulig forberedt til neste kjøretime. Vi samarbeider gjerne med foreldre/ledsagere med undervisningen. Sitt gjerne på en time også hvis det passer.

Det er ikke billig å ta førerkort, men målet vårt er at du skal komme best mulig ut av det økonomisk. Bærum trafikkskole har rimelige priser, les mer om vårt unike pakketilbud.

førerkort klasse b manuell og automat

Vi har faste møtesteder rundt omkring i hele Bærum. Du trenger derfor ikke komme til vårt kontor for å starte kjøretimen. F.eks. møtes vi på skolen/jobb og avslutter et sted i Bærum etter avtale.

Velg en trygg og sikker kjøreskole

Det skal føles trygt og sikkert å ta førerkort hos Bærum trafikkskole AS. Kjøreskolen er godkjent av Statens Vegvesen. Vi følger trafikkopplæringsforskriften og gjeldende lærerplaner. Lærerne ved Bærum Trafikkskole har bred erfaring, og kjenner Bærums området godt. Alle lærerne våre er godkjent av Statens vegvesen.

Vi lever av fornøyde kunder. Målet vårt er at du som elev skal trives og lykkes! Skulle det være at du er misfornøyd med undervisning eller en lærer, tilbyr vi deg en gratis time med en annen lærer.

Vi har 100% fornøyd garanti på undervisningen vår.

Bærum Trafikkskole vil gjøre sitt ytterste for at du skal få en effektiv, trykk og god opplæring mot målet.