Tilhenger førerkort Bærum

BE-tilhenger

Bærum trafikkskole AS tilbyr oppæring i BE og B96, som er de to type tilhenger førerkort som finnes til personbil. Det er mange spørsmål rundt hvilket tilhengerførerkort man bør velge, og hva som er forskjellen i opplæringen. Vi ønsker med dette innlegget å prøve å gjøre det litt enklere å velge hva man skal gå for.

Et godt tips er å starte med å sjekke ut tilhengerkalkulatoren til Statens Vegvesen. Bare legge inn bil og tilhengerens registreringsnummer i tilhengerkalkulatoren og du får automatisk svar på hvilket tilhenger førerkort du bør velge.  Trykk her

Det kan også være lurt å tenke på behov som kan melde seg seinere. Opplæringen i BE og B96 er helt identisk. Det eneste som skiller BE fra B96 førerkort er at man må avlegge en førerprøve når man velger BE. Du kan lese mer om førerprøven til BE nederst på siden.

BE førerkort gir førerrett til en mye større tilhenger enn B96. Med BE førerkort kan man trekke vogntogvekt (bil + tilhenger) på totalt 7000kg! Vi snakker her om en stor bil med stor tilhenger. Det kan være at tilhengeren man har i dag ikke krever BE, men så bytter man bil og plutselig melder behovet seg.

Førerprøve BE

Førerprøve klasse BE består av en praktisk prøve. Det skal særlig vektlegges innstilling av og observasjon gjennom speil. Det skal også vektlegges rygging og vending, i tillegg til at man samhandler godt med andre trafikanter.

I klasse B 96 er det ingen førerprøve, men målene for opplæringen må være nådd (se læreplan).

I tilknytning til praktisk prøve skal det godtgjøres at man har tilstrekkelig kjennskap til:

  • Bestemmelser vedrørende sammenkobling av bil og tilhenger
  • Størrelse og plassering av last
  • Bruksvilkår
  • Fysiske lover
  • Krav om dekkutrustning for vogntog
  • Krav om speilutrustning ved trekking av tilhenger
  • De særlige hensyn en fører av vogntog må ta for å bidra til god og sikker trafikkavvikling.

Læreplan BE link

Vi er her for å hjelpe deg med ditt valg av tilhenger førerkort, ring oss for en prat tlf 413 22 695 / 926 06 606

Les mer om tilhenger førerkort på vår hjemmeside her